Oefentherapie Cesar

Wat is Oefentherapie Cesar?

Iemand die zijn lichaam niet goed gebruikt of belast, loopt een sterk verhoogde kans op klachten aan het bewegingsapparaat. Oefentherapie kan dan uitkomst bieden. Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode, gespecialiseerd in houding en beweging. Oefentherapeuten richten zich op het verbeteren van de individuele houding- en bewegingsgewoonten. Daarbij staat de cliënt en diens eigen mogelijkheden centraal. Als geen ander maakt een oefentherapeut Cesar u bewust van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten. Ook geeft een oefentherapeut u inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen. Samen gaat u op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Geleidelijk aan leert u uw klachten begrijpen. Ook leert u hoe u adequaat op uw klachten kunt reageren, zodat ze verminderen of verdwijnen en niet meer terugkeren.

Waar kan Oefentherapie Cesar bij helpen?

Een oefentherapeut is gespecialiseerd in houding en beweging. Daarbij richten ze op het verbeteren van de individuele houding- en bewegingsgewoonten. De patiënt en zijn of haar mogelijkheden staan hierbij dus centraal. De klachten die verholpen kunnen worden door een oefentherapeut zijn:

  • Angst- en paniekstoornissen
  • (Chronische) pijnklachten
  • Werkgerelateerde klachten
  • Hyperventilatie

Hoe ziet een Oefentherapie Cesar behandeling eruit?

U werkt onder begeleiding van uw oefentherapeut aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning en brengt het lichaam weer in goede conditie. U leert hoe u uw houding en manier van bewegen kunt verbeteren. U wordt sterker en de (over)belasting neemt af. Zo leert u hoe u zelf met uw klachten kunt omgaan en hoe u kunt voorkomen dat uw klachten terugkeren. De oefentherapeut stemt de behandeling af op uw persoonlijke situatie. Dat betekent dat u oefeningen en houdings- en bewegingsadviezen krijgt die geïntegreerd zijn in uw dagelijkse activiteiten, thuis en op het werk. Zowel uw werkomgeving (hoogte stoel en bureau), uw thuissituatie (stofzuigen, strijken) als uw hobby’s (sporten, tuinieren, klussen) komen aan de orde. Door de adviezen van uw oefentherapeut toe te passen, leert u om gezonder te bewegen. Zo kunt u weer optimaal functioneren in al uw dagelijkse activiteiten.