Herstel na Corona

TopzorgGroep biedt in samenwerking met SRN Revalidatie op diverse locaties een screening en behandelprogramma aan voor herstel na Corona. Bij de ontwikkeling van het programma zijn diverse specialisten en disciplines betrokken geweest, zoals longartsen, revalidatieartsen en fysiotherapeuten. 

Voor de eerste fase van het hebben we een aantal oefeningen opgenomen die patiënten thuis kunnen uitvoeren. In de eerste video vertelt longarts dokter Bernard Hol over de revalidatie na het coronavirus. Vervolgens behandelt de fysiotherapeut de oefeningen die een patiënt vanuit bed kan doen. 

Voor patiënten die inmiddels al wat verder in het herstel zijn, hebben we in de volgende video specifieke oefeningen voor bijvoorbeeld het vergroten van de spierkracht in de bovenbenen. 

De psychosomatisch oefentherapeut legt in de volgende video uit wat het coronavirus voor gevolgen kan hebben voor de balans in lichaam en geest. Ook geeft zij een aantal ontspanningsoefeningen en tips. 

Om het herstel na Corona te bevorderen geven de ergotherapeut en diëtist praktische informatie over een juiste verdeling van de energie en over een ondersteunend voedingspatroon. 

Onze fysiotherapeuten hebben een film gemaakt voor patiënten om de fitheid nog verder te bevorderen. Doe vooral mee!

Om de conditie zelf verder op te bouwen, geven de fysiotherapeuten in onderstaande video nog een aantal belangrijke richtlijnen. Daarnaast vertelt revalidatiearts Marinca de Beer over het belang van ons triagemodel voor zorgverleners om klachten van patiënten met het coronavirus in kaart te brengen.

Samenwerking SRN Revalidatie

Patiënten die thuis van Corona hersteld zijn, kunnen met hun restklachten terecht bij TopzorgGroep voor revalidatie in de eerste lijn (fysiotherapie). Patiënten met zware klachten na ziekenhuisopname kunnen terecht bij onze partner SRN Revalidatie voor een intensiever revalidatietraject. De screening bepaalt welke zorg u nodig heeft. Zo krijgt u bij TopzorgGroep altijd de juiste zorg op de juiste plaats.

Wilt u meer informatie over ons behandelprogramma of wilt u een afspraak maken voor een intake? Belt u ons dan op telefoonnummer 0113-330875 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..