Echografie constateert of er iets mankeert aan het houdings- en bewegingsapparaat. Het is is in staat om diverse aandoeningen in beeld te brengen zoals een slijmbeursontsteking of verkalking van een pees.
Met MSU (Musculo Skeletal Ultrasound) wordt een opname gemaakt van het houdings- en bewegingsapparaat. Dit wil zeggen van de spieren, banden, slijmbeurzen en gewrichten. Hierdoor zijn we in staat diverse aandoeningen in beeld te brengen zoals tennisellebogen en verkalkingen in pezen (bijvoorbeeld rond de schouder). Ook een eventuele slijmbeursontsteking is op een echo zichtbaar. Door echografisch onderzoek kunnen we de juiste diagnose stellen en de behandeling geven die hierbij hoort. Ook kunnen we tijdens het behandeltraject het herstel volgen, door tijdens deze periode regelmatig echografisch onderzoek te doen.
Waar kan echografie bij helpen?
Echografie constateert of er iets mankeert aan het houdings- en bewegingsapparaat. Denk hierbij aan:
- Een juiste diagnose stellen bij het starten van een behandeltraject.
- Bij complicaties van een behandeltraject, na een echo de behandeling aanpassen.
- Het opsporen van aandoeningen zoals tennisellebogen en verkalkingen van pezen.

Hoe ziet een echografie onderzoek eruit?
De echografie therapeut doet wat gel op de huid, om het contact tussen de transducer en de huid te verbeteren. De transducer beweegt over de huid en de therapeut bestudeert ondertussen de beelden. In de tussentijd worden er beelden vastgelegd, om de complicaties in het bewegingsapparaat vast te stellen. De meest voorkomende echo’s zijn een echo voor schouder, elleboog, knie en voet.