Re-integratie

 

Talent in Perspectief (TIP)

Als iemand in een situatie zit zonder werk, weinig opleiding, slechte huisvesting, financiële problemen, zonder vrienden, slechte gezondheid, verslaving, dan krijg je het idee dat je buiten de maatschappij staat. Dat is jammer want ieder mens is belangrijk. In het TIP-programma onderzoekt het team wat de kwaliteiten en mogelijkheden zijn van een cliënt. We bieden intensieve hulp op alle terreinen om iemand op weg te helpen naar een prettige, passende dagbesteding en zingeving in het leven.

Talent Arbeidsmarkt Perspectief (TAP)

In het TAP-programma gaan we met een cliënt aan de slag met een aantal testen om de persoonlijkheid, kwaliteiten en de fysieke gezondheid in kaart te brengen om te kijken naar passende oplossingen voor de cliënt in de praktijk. Het team van TopzorgGroep Re-integratie helpt een cliënt door middel van passende begeleiding en training om een plek op de arbeidsmarkt te veroveren.

Talent op Praktijk (TOP)

Samen met de cliënt gaat het re-integratieteam op zoek naar een baan in een omgeving die past bij de cliënt. Door middel van coaching op het werk en bij ons in de praktijk helpen we een cliënt op weg door een klankbord te zijn en training en begeleiding te geven.

Kijk voor meer informatie in onze informatiefolder of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TipTapTop Informatiefolder

Werkwijze

Allereerst wordt in een kennismakingsgesprek met de cliënt de situatie, wensen en de mogelijkheden van TopzorgGroep Re-integratie besproken voor de situatie van de cliënt. Vervolgens wordt er een plan van aanpak op maat gemaakt voor de cliënt. Dat kan inhouden dat wij een aanvraag doen bij het UWV voor een re-integratietraject of dat wij in overleg treden met een gemeente of een bedrijf. Aangezien TopzorgGroep Re-integratie maatwerk levert met een groot team van specialisten is er altijd sprake van maatwerk. Bijvoorbeeld de conciërge die voor ons reparaties doet in de diverse panden, de baliemedewerker, de ervaringsdeskundige die een beroepsopleiding volgt tot psychosociaal counselor en bij ons aan de slag kunnen als coach e.d.. Voorbeelden te over van de kansen die wij zowel binnen als buiten onze organisatie samen met de cliënt onderzoeken en realiseren!

Al onze medewerkers hebben een beroepsgeheim dus alles wat een cliënt bespreekt blijft binnen het re-integratieteam. Alleen wanneer nodig, na uitdrukkelijke toestemming van de cliënt, wordt informatie gedeeld met de opdrachtgever.

Kosten

Wij werken samen met instanties als het UWV, gemeentes, verzekeraars en bedrijven. In vrijwel alle situaties worden de kosten van ons programma door hen vergoed.