Cyriax

Wat is Cyriax?

Cyriax is een diagnostisch systeem dat is ontwikkeld door de Londense orthopedisch chirurg James Cyriax. Hij ontwikkelde een nieuwe wijze voor het onderzoeken van het bewegingsapparaat waarmee zeer nauwkeurige diverse orthopedische, neurologische en reumatologische aandoeningen kunnen worden vastgesteld. Cyriax combineert de orthopedische geneeskunde met technieken uit de manuele therapie. Deze behandelmethode richt zich op ontstekings-gerelateerde klachten van gewrichten, spieren, pezen en banden waarbij ook vaak een bewegingsbeperking wordt gevonden. 

Waar kan Cyriax therapie bij helpen?

Kenmerkend voor Cyriax is de systematiek van het onderzoek wat steeds op dezelfde wijze wordt uitgevoerd waardoor er een heldere diagnose gesteld kan worden. Alle structuren van desbetreffende gebied worden getest totdat de oorzaak van uw klacht bekend is. Veel voorkomende klachten waarbij Cyriax kan helpen zijn onder andere;

  • Schouderklachten
  • Scheur in de achillespees
  • Verrekte banden aan de voet of knie
  • Tenniselleboog

Hoe ziet een Cyriax behandeling eruit?

Een goede kennis van het menselijk lichaam is essentiëel bij Cyriax. Een heldere diagnose wordt gesteld omdat Cyriax therapie met een vaste systematiek werkt dat steeds op dezelfde wijze wordt uitgevoerd. De oorzaak van uw klacht wordt aan het licht gebracht door middel van testen op desbetreffende gebied. Tijdens de behandeling maakt de therapeut gebruik van verschillende technieken zoals dwarse fricties, mobilistaties en/of lichte manipulaties van gewrichten en stabilisatietechnieken door middel van spierstabiliserende oefeningen.