​Medical Taping

Wat is Medical Taping?

Medical taping is een bepaalde manier van tapen waarbij de spieren worden ondersteund in hun functie. Er wordt namelijk gedacht dat spieren alleen nodig zijn voor beweging maar ze zijnook belangrijk voor lichaamstemperatuur, bloed- en lymfecirculatie. Bij normaal tapen wordt de bewegingsvrijheid van een bepaald gewricht verkleind en komt er een grotere druk op de huid. Bij medical taping is dat juist niet de bedoeling. Voor medical taping worden verschillende tapes gebruikt. Enkele voorbeelden hiervan zijn kinesiotape, curetape, easy tape, leukotape en strappaltape.  Deze tapes hebben dezelfde elasticiteit en gewicht als de huid. Ook heeft de medical tape een liftende werking op de opperhuid, waardoor er drukvermindering en meer ruimte voor de bloed- en lymfevaatjes is.

Waar kan Medical Taping bij helpen?

Je kunt medical taping in meerdere gevallen gebruiken. Medical taping kan slappe spieren weer op spanning brengen, maar kan ook gespannen spieren rust geven. Bij sportblessures kun je medical tape krijgen voor het verminderen van vocht en ontstekingen maar ook bij overbelasting. Medical taping kan worden gebruikt voor het ondersteunen van gewrichten. Vele sporters tapen bijvoorbeeld hun knie voor extra ondersteuning. Tot slot wordt medical tape ook wel eens gebruikt bij houdingsproblemen.

Hoe ziet een Medical Taping behandeling eruit?

Voordat de tape aangebracht wordt vragen wij u om geen bodylotion te smeren op de plek wat getapet wordt. Verder is het handig als er geen haar zit op de plek die getapet moet worden want dan plakt de tape beter. De medical tape kan een paar dagen blijven zitten. Deze is namelijk anti-allergisch, ventilerend en huisvriendelijk. Je kunt er gewoon mee douchen. Als je de tape gaat verwijderen is het handig om deze eerst nat te maken. Het verwijderen gaat een stuk gemakkelijker als je de huid strak trekt en de tape van boven naar beneden van de huid afrolt.