Shockwave therapie

Wat is Shockwave therapie?

Shockwave therapie (ook wel 'extracorporale shockwave therapie' of 'ESWT' genoemd) is een behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan krachtige 'schokgolven', die door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht worden zodat ze op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect hebben. De meest bekende medische toepassing is het vergruizen van nierstenen met behulp van shockwaves. Shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren. Ze stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie.

Waar kan Shockwave therapie bij helpen?

De therapeuten binnen onze praktijk, passen de methode toe voor het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat. Hierbij valt te denken aan:

  • Hielspoor;
  • Een chronische ontsteking van een (achilles)pees;
  • Verkalking in het schouder gewricht of een tennisarm.

Hoe ziet een Shockwave behandeling eruit?

Om zo nauwkeurig mogelijk te kunnen behandelen hanteren wij een strategie waarbij eerst aanvullend onderzoek wordt gedaan. Hierbij valt te denken aan een verwijzing van een specialist of beeldvormende technieken zoals röntgenfoto’s. Wanneer dit niet het geval is kiezen wij ervoor om eerst een echografische opname te maken. Aan de hand van deze interventie kunnen wij u zo gericht mogelijk behandelen met Shockwave therapie.