Sportfysiotherapie

Wat is Sportfysiotherapie?

De sportfysiotherapeut helpt u als u een blessure hebt of overtraind bent. U wilt zo snel mogelijk weer aan de slag. Desnoods met een alternatief trainingsschema, maar u wilt blijven sporten als dat kan en uw conditie behouden. Een sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens het sporten gebeurt en snapt daarom hoe u geblesseerd bent geraakt. Als sporter weet de therapeut ook hoe belangrijk de sport voor u en uw vereniging is. Dat ziet u terug in het behandelplan en revalidatieschema dat de therapeut met u maakt. Enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent. Er wordt gekeken naar uw motoriek en uiteraard wordt de blessure die ontstaan is geanalyseerd. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken.

Waar kan Sportfysiotherapie bij helpen?

Sportfysiotherapie helpt natuurlijk bij het herstellen van een blessure maar ook andere klachten waardoor u niet meer kunt sporten. Hierbij valt te denken aan:

  • Sportblessures
  • Blessurepreventie advies
  • Advies afgestemd op de sport die u beoefent (materiaal, kleding, schoeisel etc.)
  • Sportmedische begeleiding van trainingsprogramma's

Hoe ziet een Sportfysiotherapie behandeling eruit?

Uw sportfysiotherapeut kan kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma’s met of zonder gebruik van trainingsapparatuur. Braces of taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur kunnen ook deel van de behandeling uitmaken. U krijgt een sportspecifieke training, welke uiteraard functioneel is, zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijke sportniveau. Daarnaast is overleg mogelijk met uw trainer over een aangepast trainingsschema zodat u van alle kanten goed wordt benaderd. U merkt dat u een stuk makkelijker praat met een specialist die u als sporter benadert. Hierbij wordt natuurlijk uw uiterste inzet verwacht om dit alles samen tot een goed einde te brengen.