Medisch Fitness

Wat is Medisch Fitness? 

Medisch fitness is gericht op sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Samen met maximaal acht personen zal u onder begeleiding van een fysiotherapeut trainen. Door de expertise van de therapeut op het gebied van fitness weet u zeker dat u verantwoord en optimaal bezig bent. Medisch fitness heeft vaak als doel om te revalideren van een blessure of chronische aandoening, maar het kan ook bedoeld zijn voor mensen die hun conditie willen opbouwen of verbeteren.

Naast medisch fitness biedt TopzorgGroep ook medische trainingstherapie (MTT) aan. Deze vorm van medische training en manuele therapie is onmisbaar om tot een optimaal herstel te komen. De medische trainingstherapie is onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling waarbij de nadruk op doelgerichte oefeningen ligt. In één van onze medische trainingszalen zal u samen met een fysiotherapeut oefeningen uitvoeren op professionele apparatuur. Zo kan er, afhankelijk van de klachten, aandacht worden besteed aan de stabiliteit of beweeglijkheid van uw gewrichten of spijsversterking.

Binnen de medische trainingstherapie biedt TopzorgGroep verschillende trainingsprogramma’s aan. Onder andere voor aandoeningen als:

  • Artrose
  • Reumatische aandoeningen (zoals reuma, Bechterew of juveniele idiopathische artritis (JIA))
  • Hart en vaatziekten
  • Diabetes mellitus (ook wel suikerziekte)
  • Osteoporose
  • Obesitas (ook wel overgewicht of zwaarlijvigheid)
  • Longziekten (zoals COPD of astma)
  • Aandoeningen van het centrale zenuwstelsel (zoals CVA, Parkinson of MS)

Hoe werkt Medisch Fitness bij TopzorgGroep?

Het traject begint altijd met een intakegesprek met één van onze fysiotherapeuten. Tijdens het gesprek zal de therapeut samen met u uw motivatie en doelen bespreken. Op basis van dit gesprek beoordeelt de therapeut welk trainingsschema het best bij u past. Aan de hand van de momenten waarop u beschikbaar bent, wordt het trainingsschema ingedeeld.  

Medisch fitness wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Daarom is het een abonnement dat u zelf betaalt.

Afspraak maken in de buurt?

Wij bieden op elke TopzorgGroep locatie medisch fitness aan. Wilt u weten wat de dichtstbijzijnde locatie is? Ga dan naar onze locatiepagina. Een afspraak maken kan rechtstreeks via ons afspraakformulier of via de telefoon.

Wij willen dat u zo snel mogelijk geholpen wordt! Daarom heeft TopzorgGroep geen wachttijden en wordt elke nieuwe patiënt na het eerste contact binnen 24 uur geholpen.