Algemene fysiotherapie

Een fysiotherapeut is opgeleid in het verhelpen en voorkomen van aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Met het bewegingsapparaat wordt alles bedoeld binnen het menselijke lichaam wat te maken heeft met bewegen. Denk hierbij aan botten, gewrichten, spieren maar ook zenuwen en hersenen. Bij de eerste afspraak zal er een gesprek plaatsvinden om te achterhalen wat voor klachten we mee te maken hebben. Vervolgens wordt er een lichamelijk onderzoek gedaan. Hierdoor kan er een compleet beeld gevormd worden over de klachten.

Daarna volgt de behandeling. Bij deze behandeling worden concrete doelen gesteld die voor u belangrijk zijn. Zo kan het een doel zijn om weer pijnvrij de dag door te kunnen brengen, te kunnen sporten of juist verergering van klachten te voorkomen. Hierbij kunnen diverse methodes ingezet worden. Zo is er massage, mobiliseren van lichaamsdelen maar vaak kunnen klachten ook tegengegaan worden door middel van oefeningen of gerichte training. Daarnaast worden er altijd adviezen gegeven gericht op omgang met de lichamelijke klachten.

Kortom, de fysiotherapeut werkt samen met u aan het verminderen van de klachten. Hierbij wordt dan ook uw volledige inzet en medewerking gevraagd in het behandeltraject.

Bekijk de tarieven

Handig om te weten

Sinds 2006 is het niet meer nodig om eerst naar de huisarts te gaan voordat u een afspraak bij de fysio kunt krijgen. U kunt dus direct met ons contact opnemen.

Neem contact met ons op

Kwaliteitsfysiotherapie

Om de kwaliteit van de zorg in onze praktijk hoog te houden zijn wij aangesloten bij het Schouder Netwerk Zeeland, ReumanetNL (Reumanetwerk Zeeland en Nederland), Lymfedrainage en Oedeemnetwerk Zeeland, Claudicationet (landelijk netwerk looptherapie), Parkinson Netwerk Nederland en zijn wij 1 van de 5 praktijken die zijn aangesloten bij Geriatrie Netwerk Zuid-West Nederland waar met zorgverleners uit alle disciplines wordt samengewerkt. Daarnaast zijn we aangesloten bij een (keten)netwerk voor longziekten en COPD in Zeeland en West-Brabant, waaraan o.a. SRN Revalidatie deelneemt.

Een scala aan specialiteiten

Wij streven ernaar om een zo breed mogelijk scala aan specialiteiten binnen de praktijk aan te bieden en hierdoor de zorg zo compleet mogelijk aan te bieden. Dit zorgt er voor dat wij uw blessure optimaal kunnen behandelen of voorkomen. Doordat wij vooruitstrevend willen zijn kan iedereen zich binnen ons team blijven ontwikkelen. Hierdoor heeft elke therapeut een gebied waar hij/zij in gespecialiseerd is of zich op dit moment in specialiseert. De kracht van het feit dat al deze behandelmogelijkheden binnen onze praktijk aanwezig zijn, is dat er altijd wel een plekje voor uw blessure of vraag is.