Spalken en braces

Wat zijn Spalken en braces?

Het gebruik van een spalk kan zorgen voor rust, steun, pijnvermindering net als om een verkeerde stand van vinger, hand of pols te corrigeren. Een spalk kan ingezet worden als conservatieve behandeling voor een klacht, maar kan ook na een operatieve behandeling worden ingezet om herstel te bevorderen.

Waar kunnen Spalken en braces bij helpen?

Een brace of spalk is een voorziening om een gewricht te ondersteunen of een bewegingsuitslag te beperken. Verschillende gewrichten, zoals pols, knie, rug, nek, elleboog en de schouder kunnen op deze manier ondersteund worden. Ook kan een brace zorgen voor minder pijn in armen, benen of rug. Het hangt van de aandoening af hoelang de brace nodig is. Een brace kan ook gebruikt worden bij die activiteiten waarbij de kans vergroot is dat klachten ontstaan van verzwikking of verdraaiing. Zowel in het dagelijkse leven als in de vrije tijd en in het bijzonder bij sportenactiviteiten. 

Hoe ziet behandeling eruit?

De therapeut kijkt tijdens het intakegesprek gericht naar de persoonlijke situatie van de patiënt. Tijdens dit gesprek analyseert de therapeut de situatie en zal hij of zij u een advies geven.