Vélofysics

Wat is Vélofysics?

Vélofysics is een initiatief om wielrenners, mountainbikers en triatleten te helpen hun hobby uit te oefenen en optimaal plezier te beleven tijdens het fietsen. In 2009 is Vélofysics opgericht onder de vlag van Fysiotherapie Van Loo & Veerhoek (nu TopzorgGroep) door Jacob Wijnstra. Sinds 2013 hebben wij zelfs een samenwerking met de professionele Rabo/Liv Giant dameswielerploeg en daarnaast mogen wij renners van Lotto/Jumbo, Roompot en Wanty-Groupe Gobert tot klant rekenen.

Waar kan Vélofysics bij helpen?

​Mocht u toch een blessure opgelopen hebben kunnen wij met ons paramedisch team beschikken over de laatste kennis op het gebied van het behandelen en oplossen van blessures. Op deze manier begeleiden wij wielrenners van recreant tot professional. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat de fysieke begeleiding die professionals krijgen toegankelijk moet zijn tot elke fietser, alleen dan toegespitst op zijn eigen situatie.

Hoe ziet een Vélofysics behandeling eruit?

​Wij zijn gestart in 2009 met een fietsmeting door middel van het Retül systeem en waren de eerste in Nederland die deze analyse konden aanbieden. Op dit moment hebben wij de meest nauwkeurige fietsmeting die wereldwijd verkrijgbaar is. Hierbij bieden wij ondertussen bieden een volledig begeleidingstraject. Dit kan bestaan uit:

  • Nauwkeurige fietsmetingen;
  • State of the art trainingsschema's;
  • Preventieve training om blessures te voorkomen.